مجموعه ساختمانهای نیلوفر

امام صادق علیه السلام فرمودند: حسن همسایگی،خانه ها را آبادوعمرهارازیادمی کند

مجموعه ساختمانهای نیلوفر

امام صادق علیه السلام فرمودند: حسن همسایگی،خانه ها را آبادوعمرهارازیادمی کند

مجموعه ساختمانهای نیلوفر

به نام خداوندی که زمین راگهواره قرارداد تا انسانها در آن سکونت کنند
تقدیم به اوکه سلامتیش سلامتی عالم است وبی صبرانه منتظرپیوند دلهاست تا جهان را نظمی دلپسند بخشد که موردرضایت حق باشد
این وبلاگ جهت مدیریت فرهنگی وتقویت اطلاعات عمومی مدیران وساکنان مجموعه ساختمانهای نیلوفر ایجاد شده است. تلاش ما این است که هرآنچه از دانش وفرهنگ آپارتمان نشینی مورد نیاز مجموعه می باشد در آن گرد آوری شودتا بتوان بایک نگاه به مطالب ارزنده ومعتبر دسترسی پیداکرد.
کلیه مدیران زحمتکش این مجموعه علی رغم حق قانونی وشرعی خود بدون هیچ چشمداشتی نهایت سعی وتلاش خود را می کنند تا آرامش وآسایش را به عزیزان هدیه کنند و تنها پاداششان این است که کلیه عزیزان وخانواده های محترمشان از قوانین وفرهنگ آپارتمان نشینی تبعیت کنندتا درکنار هم زندگی دلپسند ومورد رضایت حق داشته باشیم ودر سایه حدیث زیبای حضرت فاطمه سلام االله که فرمودند :الجارالثم الدار (اول همسایه بعد خانه)همسایه خوبی برای هم باشیم و حق همسایگی را نسبت به هم ادا کنیم

مدیرفرهنگی مجموعه ساختمانهای نیلوفر
بهروزصبوری


نویسندگان

300 همسایه پای سفره همدلی

جمعه, ۸ شهریور ۱۳۹۸، ۰۶:۵۱ ب.ظ

رمضان در مجتمع میلاد محله شریعتی حال و هوای خاصی دارد

300 همسایه پای سفره همدلی

الناز عباسیان| خبرنگار:

 

منطقه 19

 

آپارتمان‌نشینی به مزاج بسیاری از آنهایی که خانه‌های مستقل دارند، چندان هم خوشایند نیست زیرا در کنار مزیت‌های بسیار بی‌شک معایبی هم دارد. کمرنگ شدن روابط همسایگی یکی از معایبی است که در مجتمع‌های مسکونی، همسایه‌ها را تهدید می‌کند و همین موضوع باعث شده تا بسیاری از شهروندان به‌ویژه ساکنان محله‌های جنوبی شهر تهران از آپارتمان‌نشینی گریزان باشند. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می‌کند که در این محله‌ها، مشکلات بافت فرسوده دغدغه مسئولان شده و کمتر کسی تمایل به تجمیع و نوسازی دارد.

 

بااین حال در یک حرکت ارزشمند، ساکنان یک مجتمع مسکونی 300نفره در محله شریعتی منطقه19 دست به دست هم داده‌اند تا با همکاری و همفکری همدیگر کارهای ویژه‌ای انجام دهند؛ از برگزاری کلاس‌ آموزش‌های شهروندی و تفکیک زباله گرفته تا راه‌اندازی صندوق قرض‌الحسنه و برگزاری مراسم عزاداری و جشن در مجتمع. یکی از زیباترین جلوه‌‌های مشارکت ساکنان این مجتمع مسکونی، برگزاری مراسم افطاری است. هر سال با مشارکت همسایه‌ها سفره افطاری 100متری در حیاط مجتمع پهن و همه همسایه‌ها دور این سفره جمع شده و لحظاتی خوش را با هم تجربه می‌کنند. 

 

به رسم هر سال سفره افطاری با کمک‌های همسایه‌ها و خیرات خیّران پهن می‌شود. از ساعت‌ها قبل از برگزاری مراسم، خانم‌ها پاک کردن سبزی و آماده کردن سوپ را انجام داده‌اند. جوان‌تر‌ها هم برای بسته‌بندی خرما، زولبیا و لوازم دیگر سفره پیشقدم شده‌اند. آقایان هم کار آب و جارو کردن حیاط مجتمع و پهن کردن فرش و موکت را بر عهده گرفته‌اند. مثل هر میزبانی تلاش دارند تا بهترین‌ها را برای مهمان‌هایشان آماده کنند، اما جالب اینجاست که خودشان مهمان‌های این ضیافت هستند.

 

اینجا کسی غریبه نیست و همسایه‌ها خودشان را مثل اعضای یک خانواده می‌دانند. چند نفر هم برای زیباتر شدن سفره افطاری، از گوشه و کنار مجتمع درختچه‌های زیبا و سرسبز و گلدان‌هایی از خانه می‌آورند و کنار سفره می‌گذارند. بچه‌ها شور و حال وصف نشدنی دارند و می‌خواهند گوشه‌ای از اجرای کار را به دست بگیرند. سفره زیبایی با کمک اهالی پهن می‌شود و هر کسی چیزی روی سفره می‌گذارد. کم‌کم اهالی خودشان را برای نشستن کنار این سفره و زمزمه دعای پیش از اذان آماده می‌کنند. 

 

 

زندگی در مجتمع سخت نیست

 

بانی برگزاری این مراسم‌ که بیش از 300 مهمان دارد، هیچ نهاد و یا سازمانی نیست، خود مردم داوطلبانه گوشه‌ای از کار را به دست گرفته‌اند. مدیریت این مراسم به عهده مدیر خلاق و جوان مجتمع یعنی «محمود شانجانی» است. او پیش از اینکه از جزئیات مراسم بگوید از همسایه‌های مجتمع تشکر می‌کند و ادامه می‌دهد: «پهن کردن سفره افطار سنت هر ساله ماست. این بهترین فرصت است تا در ماه مهربانی خدا بین همسایه‌ها صمیمیت و دوستی ایجاد شود و نباید این فرصت را از دست بدهیم.»

 

نگرش اغلب مردم نسبت به سکونت در مجتمع‌های مسکونی چندان مناسب نیست. بسیاری گمان می‌کنند در این فضاها به علت تراکم جمعیت در مساحتی محدود زندگی سخت است، اما مدیر مجتمع مسکونی میلاد با کمک همسایه‌های این ساختمان، الگوی مناسبی از همسایه‌داری را در محله‌‌‌‌ ترویج داده است. شانجانی، مدیر 47ساله این مجتمع می‌گوید: «بسیاری از افراد فکر می‌کنند زندگی در مجتمع مسکونی با این تعداد همسایه سخت است، اما تجربه چند ساله ما نشان داده که نه تنها سکونت در مجتمع‌ها سخت نیست، بلکه مزیت‌هایی دارد که در خانه‌های دیگر پیدا نمی‌شود. یکی از مزیت‌های آن اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی و علمی است که هم اکنون در مجتمع میلاد برگزار می‌شود.»

 

شانجانی مدتی پیش از سوی معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه به‌عنوان مدیر نمونه مجتمع‌های مسکونی انتخاب و در ویژه‌برنامه جشن رمضان بوستان ولایت از او تقدیر شد.

هراسی از آپارتمان‌نشینی نداریم

«فیض صمدی» از ساکنان این مجتمع است و از آپارتمان‌نشینی‌اش می‌گوید: «بیشتر ما از کودکی در خانه‌های ویلایی زندگی کرده‌ایم و تمایلی به آپارتمان‌نشینی نداشتیم. وقتی صحبت از جابه‌جایی و خرید خانه شد، آشنایان ما را از سکونت در مجتمع منع می‌کردند و می‌گفتند زندگی در اینجا سخت است و نمی‌توان با این تعداد همسایه در یک ساختمان مشترک زندگی کرد، اما حالا با گذشت زمان و ایجاد ارتباط صمیمی بین همسایه‌ها، بیشتر اقوام حسرت زندگی در این مجتمع را می‌خورند.» 

 

او در ادامه به شهروندانی که علاقه به تجمیع و نوسازی بافت فرسوده محله‌شان ندارند پیشنهادی می‌دهد: «بسیاری از خانه‌های منطقه ما به‌ویژه نعمت‌آباد جزو بافت فرسوده‌اند. خانه‌های کوچک با بناهای سست که با کوچک‌ترین زلزله امکان تخریب دارند. بسیاری از ساکنان این خانه‌ها از ساختمان فرسوده‌شان ناراضی‌اند و دوست دارند در خانه‌های نوساز زندگی کنند، اما می‌ترسند که در آپارتمان و با همسایه‌های بیشتر نتوانند زندگی کنند. پیشنهاد می‌کنم سری به مجتمع ما بزنند و از نزدیک سکونت حدود 300 همسایه را کنار هم مشاهده کنند. در این‌صورت، بی‌شک برای تجمیع و نوسازی تشویق خواهند شد.»

 

آموزش فرهنگ آپارتمان‌نشینی

بیشتر ساعت زندگی ما در کنار خانواده و همسایه‌ها سپری می‌شود. به همین خاطر داشتن همسایه خوب خیلی مهم و به نظر من یک نعمت است. «داود فرامرزی» از ساکنان این مجتمع به این موضوع اشاره می‌کند و می‌گوید: «ما مثل اعضای یک خانواده و فامیل کنار هم هستیم. همیشه سعی می‌کنیم در غم و شادی یکدیگر شریک باشیم.

نمونه آن همین سفره افطاری است که با همکاری همسایه‌ها پهن می‌شود.» او در پایان صحبت‌هایش به‌‌‌ ترویج فرهنگ آپارتمان‌نشینی هم گریزی می‌زند و می‌گوید: «مراکز فرهنگی بهترین متولی فرهنگسازی به‌ویژه در زمینه فرهنگ آپارتمان‌نشینی هستند. اگر ما با مسئولیت‌ها و حقوق همسایه‌داری آشنا باشیم، زندگی‌مان نظم خواهد گرفت و فرزندان قانونمند تربیت خواهیم کرد.»

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی